Helfrich

Familjen Helfrich har tillverkat viner i Alsace i sex generationer men det var när Joseph Helfrich tog över rodret på familjeegendomen som företaget blivit känt utanför en mindre krets. Joseph bildade 1979 Le Grand Chais de France (mer om det på annan plats) men hjärtat finns i Alsace. I byn Marlenheim i allra nordligaste delen av Alsace hittar vi Helfrich och deras vingårdar varav en betydande del är Steinklotz, distriktets nordligaste vingård av de 51 som är klassade som grand cru. Det är också den äldsta namngivna vingården i Alsace, på slutet 500-talet ägd av kung Childebert II som var mycket förtjust i goda viner enligt biskopen Gregorius av Tours som har tecknat ned det.

Som de flesta odlare i Alsace så odlar man riesling, pinot gris och gewurztraminer, historiska druvsorter här i modern tappning från Helfrichs toppmoderna anläggning i Marlenheim, strax utanför Alsaces huvudstad Strasbourg.

Läs mer »

Idag har Josephs barn Frederic och Anne-Laure tagit över en del av ansvaret så tradition och begreppet familjeegendom lever kvar i högsta välmåga.

Helfrich

På bilden ser vi hela familjen Helfrich